IBM представила нові моделі на основі штучного інтелекту для бізнесу

22 жовтня 2024 р. 07:44

22 жовтня 2024 р. 07:44


Американська корпорація IBM представила у понеділок нові моделі на основі штучного інтелекту для бізнесу на тлі зростання кількості компаній, які впроваджують технологію генеративного штучного інтелекту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters .

У корпорації заявили що нові моделі Granite були навчені з використанням графічних процесорів H100 від компанії Nvidia, яка нині є лідером із виробництва ШІ-чипів.

Зазначається що моделі «Granite 3.0» будуть з відкритим вихідним кодом, подібно до інших версій сімейства моделей AI Granite від IBM.

Цей підхід відрізняється від конкурентів, таких як компанія Microsoft, яка стягує з клієнтів плату за доступ до своїх ШІ-моделей .

У свою чергу IBM пропонує платний інструмент під назвою Watsonx, який допомагає запускати свої ШІ-моделі в центрах з обробки даних після їхнього налаштування.

Деякі варіанти нових моделей Granite доступні з понеділка для комерційного використання на платформі Watsonx.

Як повідомляв Укрінформ , японська корпорація Hitachi спільно з американським виробником чипів Nvidia розробила службу з обслуговування залізничних потягів із використанням технології штучного інтелекту, яка дозволяє істотно підвищити ефективність виявлення й усунення несправностей.

IBM представила нові моделі на основі штучного інтелекту для бізнесу

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua