Заступника голови КМДА Прокопіва відсторонили від виконання обовʼязків після журналістського розслідування

22 жовтня 2024 р. 11:19

22 жовтня 2024 р. 11:19


Ключові факти

  • Кличко звернувся до правоохоронних і антикорупційних органів із закликом перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus.Info щодо Прокопіва.
  • «А також на час перевірки, задля її обʼєктивності, відсторонюю Прокопіва від виконання обовʼязків заступника голови КМДА із самоврядних повноважень», – написав він.
  • Сам Прокопів у Facebook повідомив, що вже написав заяву на звільнення на імʼя Київського міського голови, він додав, що «готовий і відкритий до перевірки».

Контекст

Прокопів є депутатом Київради з 2014 року, очільником фракції «Європейська Солідарність». Півтора роки очолював земельну комісію (2014-2015), також був секретарем міської ради (2015-2019), а пізніше став одним із заступників Кличка (з 2021-го).

У першій частині розслідування Bihus.Info йшлося про те, що родина заступника голови КМДА має низку комерційної та житлової нерухомості, яка зʼявилася під час його роботи Київраді та КМДА. У другій частині журналісти виявили , що двоє друзів Прокопіва через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об’єктів нерухомості, які раніше належали місту.

Заступника голови КМДА Прокопіва відсторонили від виконання обовʼязків після журналістського розслідування

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua