В Росії хочуть ввести податком на туристичні тури за кордон

22 жовтня 2024 р. 11:40

22 жовтня 2024 р. 11:40


Росіян, які вирішили поїхати в тур за кордон, хочуть обкласти збором, який є аналогом "експортного мита" на виїзний туризм. Таку ініціативу запропонував президент Російського союзу туріндустрії Ілля Уманський, передає The Moscow Times.

Збори з покупців турів за кордон мають надходити до спеціально створеного державного фонду, звідки в екстрених ситуаціях туристи отримували б компенсацію. Наразі ці функції покладені на гарантійний фонд "Турдопомога", який наповнюється грошима туроператорів і становить 3,5 млрд руб.

"Альтернативою міг би стати єдиний туристичний збір до державного позабюджетного фонду з кожного реалізованого виїзного турпродукту, який оплачував би споживач за аналогією з туристичним податком", – сказав Уманський.

За його словами, гарантії перед туристами в цьому випадку має взяти на себе держава, а дивіденди від зібраного з них "податку" можна було б спрямувати на розвиток внутрішнього туризму.

За оцінками Асоціації туроператорів Росії, влітку 2024 року на відпочинок за кордон виїхали понад 5 млн росіян, а за підсумками минулого року за кордон з'їздили близько 24 млн російських туристів.

У 2023 році росіяни найчастіше подорожували до Абхазії (5,6 млн осіб), Туреччини (5,4 млн), Казахстану (2,7 млн), ОАЕ (1,4 млн) та Єгипту (близько 1 млн). Влітку 2024 року найпопулярнішими напрямками були Туреччина (2,75 млн поїздок), Абхазія (1 млн) та ОАЕ (380 тис.).

В Росії хочуть ввести податком на туристичні тури за кордон

Джерело: zn.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua