Україна і Франція підписали угоду на 200 млн євро

22 жовтня 2024 р. 12:05

22 жовтня 2024 р. 12:05


Україна підписала із Францією грантову угоду на загальну суму фінансування 200 мільйонів євро. Воно дасть змогу реалізовувати проекти щодо відновлення та модернізації інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки у вівторок, 22 жовтня.

Україна і Франція підписали угоду на 200 млн євро

Угоду підписали перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко та надзвичайний посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр.

«Ми підписали Імплементаційну угоду до Грантової угоди між Україною та Францією, що відкриває можливість залучити 200 мільйонів євро грантової допомоги. До 50% цих коштів буде спрямовано на закупівлю українських товарів і послуг для проєктів відновлення» , – зазначила Свириденко.

За її словами, ці проєкти будуть реалізовані у тісній співпраці з французькими компаніями, які активно підтримують Україну та працевлаштували 25 тисяч осіб у нашій країні.

Ключові сектори, які отримають фінансування – охорона здоров'я, енергетика, водопостачання та водовідведення, розмінування, цифрові технології, інфраструктура, сільське господарство, переробка відходів та житлове будівництво.

Нагадаємо, глава МЗС Франції заявив, що Франція підтримує план перемоги України . Голова Міноборони Франції закликав обговорити розміщення неядерних сил в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Україна і Франція підписали угоду на 200 млн євро

Джерело: www.slovoidilo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua