Рейтинг побутових приладів за споживанням енергії: що економить найбільше (інфографіка)

22 жовтня 2024 р. 13:21

22 жовтня 2024 р. 13:21


Частка побутового споживання в загальному енергобалансі нашої країни становить 30−35%.

Щоденна розумна економія електроенергії може до 30% скоротити споживання кожного домогосподарства. Це — суттєве зниження щомісячних витрат на світло. А також — свідома допомога енергосистемі України, адже економне споживання знижує загальне навантаження на мережу і допомагає тримати систему збалансованою

Про це нагадує Міненерго.

Порівняти і взяти кредит готівкою та онлайн в українських банках та фінансових організаціях

Міністерство пропонує ознайомитись із рейтингом потужності побутової техніки в активному режимі.

Що означає потужність, наприклад 1000 Вт?

Якщо цей прилад буде безперервно працювати 1 годину на повну потужність, то за цей час він використає 1 КВт електроенергії.

Рейтинг побутових приладів за споживанням енергії: що економить найбільше (інфографіка)

До речі, знаючи енергоспоживання електроприладу, можна вирахувати його частку в загальному енергоспоживанні.

Під час вибору побутових приладів варто враховувати клас енергоефективності, а також ознайомитись з інструкцією до використання.

Більшість сучасної техніки має режими, які дозволяють раціонально споживати напругу для подовження терміну експлуатації та зменшення навантаження на електромережу.

МІненерго закликає кожного розумно підходити до споживання електроенергії у побуті. Кожен вчасно вимкнений прилад, кожен обраний енергоефективний режим сприяє стабільній роботі енергосистеми України.

Довідка Finance.ua:

  • НЕК «Укренерго» фіксує подальше зростання споживання електроенергії через зниження температури та використання обігрівачів.

  • Оператор системи передачі зазначає, що загалом рівень споживання відповідає сезонним показникам, але закликає використовувати потужні електроприлади в період найефективнішої роботи СЕС із 10:00 до 16:00 через дефіцит потужності, що зберігається в години максимального навантаження (ранок, вечір) після дев’яти масованих атак росіян.

Тетяна Сидорак

Кореспондент-редактор

Рейтинг побутових приладів за споживанням енергії: що економить найбільше (інфографіка)

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua