В Україні посилюють заходи безпеки в морських портах

22 жовтня 2024 р. 14:22

22 жовтня 2024 р. 14:22


Наразі на підхід до портів Одещини очікують 86 суден. Тому питання безпеки портів, персоналу та суден - першочергове.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба під час відвідин портів Чорноморськ, Південний та Одеса .

Кулеба наголосив на важливості стабільної роботи українських портів та Українського морського коридору.

«Посилюємо оборонні заходи в кожному порті. Впроваджуємо додаткові дії, що підвищать рівень обороноздатності та безпеки. Необхідно також забезпечити додатковий захист персоналу підприємств на території морського порту, в тому числі облаштування локацій мобільними укриттями», - сказав він.

За словами віцепрем’єра, буде виділено додаткові кошти на відновлення інфраструктури Одеського порту. Йдеться як про модернізацію ключових об’єктів, так і посилення загальної захищеності портових територій.

«Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 86 суден, які мають експортувати майже 2 млн т вантажів. Попри регулярні обстріли Росією по українській інфраструктурі, в тому числі по цивільних суднах та зерносховищах, Україна продовжує бути гарантом продовольчої безпеки світу», - зазначили в міністерстві.

Як повідомялось, за час дії Українського морського коридору до портів Одеса , Чорноморськ та Південний зайшло понад 2,8 тис. суден, якими продукція відправляється до понад 50 країн світу.

Із 15 березня 2024 року український коридор розпочав роботу в цілодобовому режимі, що дало змогу збільшити показники експорту аграрної та іншої продукції на 20%.

Фото: Олексій Кулеба/ФБ

В Україні посилюють заходи безпеки в морських портах

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)