«Укренерго» отримало перший великий трансформатор від Світового Банку

22 жовтня 2024 р. 14:51

22 жовтня 2024 р. 14:51


Ключові факти

  • Новий трансформатор дозволить збільшити обсяг передачі електроенергії у період сезонного зростання споживання.
  • Встановлення нового потужного трансформатора зменшує експлуатаційні витрати, а також забезпечує надійну схему живлення для близько 300 000 споживачів.
  • У найближчі місяці, після завершення виробництва, очікується надходження ще близько 20 потужних трансформаторів, придбаних за кошти Світового банку.
  • Обладнання постачається за рахунок гранту на суму $247 млн від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF). Він фінансується 17 донорами, включаючи Канаду, Швецію і Швейцарію.

Фото: Укренерго

«Укренерго» отримало перший великий трансформатор від Світового Банку /Фото 2

«Укренерго» отримало перший великий трансформатор від Світового Банку /Фото 3

Контекст

Раніше «Укренерго» у рамках проекту REPOWER отримало спеціальні транспортні засоби, що допомагатимуть українським енергетикам у ремонті та відновленні пошкоджених мереж.

Через повномасштабне вторгнення РФ енергетичний сектор України зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму €56,2 млрд , тоді як потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів за принципом «Відбудувати краще, ніж було», становлять €50,5 млрд. Таку оцінку дає аналітична команда Київської школи економіки (KSE) станом на травень 2024 року.

«Укренерго» отримало перший великий трансформатор від Світового Банку

Джерело: forbes.ua (Новини)