Права та обов’язки іммігрантів у Польщі: що варто знати

22 жовтня 2024 р. 18:41

22 жовтня 2024 р. 18:41


Єврокомісія готує законопроект , пов’язаний із зміною правил відсилання на батьківщину мігрантів, які не мають права на перебування в ЄС.

Купуйте поліс зеленої карти онлайн, щоб не переплачувати на кордоні. Миттєва страховка на авто для виїзду за кордон — 3 хвилини і поліс на Email.

Купити зелену картку

Імміграція в Польщу стала важливою темою для багатьох українців, особливо у зв’язку з подіями останніх років. Переїзд в іншу країну відкриває нові можливості, але також ставить перед іммігрантами ряд викликів, включаючи розуміння своїх прав і обов’язків. Про це пише inpoland.net.pl.

Що ж потрібно знати про права іммігрантів у Польщі:

Нагадуємо, що знання своїх прав і обов’язків є критично важливим для успішної адаптації українців в Польщі. Це дозволяє не лише уникнути проблем з легальним статусом, а й максимально використати можливості, які пропонує країна. Українцям, що планують іммігрувати до Польщі, слід звертати увагу на законодавчі зміни і консультуватися з фахівцями у сфері імміграції, щоб забезпечити собі та своїй родині безпечне та стабільне життя.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше ми писали про те, що у Польщі готують зміни для іноземців: працювати й навчатися стане тяжче. Новий нормативний акт має внести зміни до системи оформлення національної візи з метою навчання (першої, другої або довгострокової магістратури), з позначкою «студент», та системи видачі посвідки на тимчасове проживання з метою навчання (перший цикл, другий цикл або довготривалий цикл навчання магістратури).

  • Як українцям зареєструватися на біржі праці в Польщі. Ви можете подаватися на вакансії, доступні лише для людей, що зареєстровані як безробітні, а ще консультуватися щодо своєї кар’єри. Також у вас буде можливість отримувати грант, який покриває вартість навчання майбутній професії і безплатно навчатися на професійних курсах (якщо роботодавець напише заяву і курси допоможуть отримати конкретну посаду).

Тетяна Сидорак

Кореспондент-редактор

Права та обов’язки іммігрантів у Польщі: що варто знати

Джерело: finance.ua