Німеччина хоче ввести окремий статус для українських біженців, щоб прискорити їх працевлаштування

23 жовтня 2024 р. 15:03

23 жовтня 2024 р. 15:03


Міністерство фінансів Німеччини пропонує ввести новий правовий статус для біженців з України. Мета таких іновацій - зменшити соціальні виплати та прискорити залучення українців на ринок праці країни. Про це розповів міністр фінансів Крістіан Лінднер, пише DW.

Замість стандартних соцвиплат із безробіття, які українці отримують нарівні з німцями та іншими резидентами країни, міністр пропонує запровадити комбінацію з "виплат для шукачів притулку" та "грошей для громадян".

При цьому, як пояснив міністр, українці й надалі не муситимуть проходити процедуру надання притулку, але будуть автоматично отримувати "гроші для громадян, які орієнтовані на соціально-економічний прожитковий мінімум та водночас участь у суспільному житті навіть без роботи".

Німеччина все ще залишається країною з найбільшою кількістю українців зі статусом тимчасового захисту (1,11 млн осіб, 26,9% від загальної кількості в ЄС). Далі йдуть Польща (976 205 осіб, 23,7%) та Чехія (369 610 осіб, 9%). При цьому щороку збільшується частка українців, які мають роботу в Німеччині. Якщо в 2023 році їх було 23%, то зараз цей показник зріс до 29%.

Німеччина хоче ввести окремий статус для українських біженців, щоб прискорити їх працевлаштування

Джерело: zn.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua