ЄБРР надає Харкову кредит на €25 млн для підтримки комунальних підприємств

23 жовтня 2024 р. 18:41

23 жовтня 2024 р. 18:41


Ключові факти

  • Кредит співфінансується грантом США на суму €10 млн з частковою гарантією від Іспанії.
  • Кредит ЄБРР забезпечить ліквідністю комунальні підприємства міста – «Харківський метрополітен», «Тролейбусне депо №2», «Салтівське трамвайне депо» і «Харківські теплові мережі».
  • Екстрене фінансування задовольнить нагальні потреби цих комунальних підприємств теплопостачання та громадського транспорту в ліквідності для забезпечення безперебійного надання муніципальних послуг.
  • За словами міського голови Харкова Ігоря Терехова, кошти спрямують на підтримання роботи профільних підприємств, які забезпечують постачання комунальних послуг у домівки харківʼян, і на завершення будівництва децентралізованої системи тепло-, водо- й енергопостачання.
  • «Це, у підсумку, дозволить значно знизити вразливість критичної інфраструктури до ворожих атак, дасть змогу зробити місто більш енергозахищеним та стримувати підвищення тарифів для населення», – написав він.

Контекст

Постійні російські обстріли Харкова призводять до жертв серед цивільного населення і значних пошкоджень міської інфраструктури, перебоїв та відключень енерго-, тепло- й водопостачання.

З лютого 2022 року ЄБРР інвестував в українську економіку €5 млрд, приділяючи основну увагу підтримці енергетичної безпеки, життєво важливої інфраструктури, продовольчої безпеки, торгівлі, приватного сектору, а також ключових реформ.

У 2023 році Рада керуючих ЄБРР ухвалила збільшення капіталу на €4 млрд з метою підтримки обсягу інвестицій під час війни та на етапі відновлення.

ЄБРР надає Харкову кредит на €25 млн для підтримки комунальних підприємств

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua