Рада Євросоюзу остаточно схвалила виділення Україні ініційованого G7 кредиту

23 жовтня 2024 р. 21:42

23 жовтня 2024 р. 21:42


Рада ЄС затвердила кредит для України на суму до 35 млрд євро. Про це йдеться у повідомленні головування Угорщини у Раді ЄС у Х.

✍✅ Following the successful conclusion of a written procedure, the Council today adopted a financial assistance package to Ukraine, including an exceptional macro-financial assistance (MFA) loan of up to €35 billion and a loan cooperation mechanism that will support Ukraine in… pic.twitter.com/r2uk1WgzwF

«Після успішного завершення письмової процедури Рада сьогодні ухвалила пакет фінансової допомоги Україні, включаючи винятковий кредит макрофінансової допомоги у розмірі до 35 млрд євро та механізм кредитної співпраці, який підтримає Україну у погашенні кредитів на суму до 45 млрд євро, наданих партнерами по ЄС та G7», – йдеться у повідомленні.

Рішення набуде чинності наступного дня після опублікування в Офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, у червні країни «Великої сімки» пообіцяли надати Україні кредит у розмірі 50 млрд доларів. Його погашатимуть за рахунок прибутку від заморожених російських активів.

22 жовтня Європарламент схвалив надання Україні кредиту Євросоюзу у розмірі до 35 млрд євро. Перед цим Велика Британія оголосила про свою частину внеску в рамках кредиту G7 – близько 3 млрд доларів.

Сьогодні Володимир Зеленський повідомив, що США ухвалили рішення надати 20 мільярдів доларів в якості своєї частини внеску.

Рада Євросоюзу остаточно схвалила виділення Україні ініційованого G7 кредиту

Джерело: zn.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua