Популярне французьке місто посилює умови короткострокової оренди

24 жовтня 2024 р. 07:15

24 жовтня 2024 р. 07:15


Поки в Європі точиться дискусія навколо надмірного туризму, мер одного із великих французьких міст оголосив про новий план вирішення цієї проблеми.

Так, у місті Марсель, що є другим за кількістю населення країни після столиці, планують змусити орендодавців, які здають нерухомість на Airbnb, «викупити» іншу нерухомість для довгострокової оренди, щоб збільшити пропозицію житла.

Про це повідомляє Euronews.

У розмові з радіостанцією franceinfo Мер французького Марселя Бенуа Паян заявив, що більшість власників нерухомості у місті здають її за допомогою сайтів короткострокової оренди, включаючи Airbnb.

До речі, Finance.ua пропонує оформити туристичне страхування онлайн за вигідними цінами. Дія поліса поширюється на весь світ. Оформити туристичне страхування на Finance.ua ✈️

«Я збираюся зобов’язати всіх, хто хоче [здавати в оренду нерухомість на] Airbnb, купити квартиру та здати її в довгострокову оренду. Я збираюся використовувати все, що дозволяє мені закон, як зброю… Це змусить їх припинити заробляти гроші на жителях Марселя», — сказав він.

Наразі люди в Марселі, які хочуть здати в оренду другу свою нерухомість на Airbnb, повинні отримати дозвіл на це у мерії.

Паян стверджує, що до того, як він став мером у 2020 році, «4% запитів було відмовлено». Сьогодні, за його словами, ця цифра становить 82%.

«У Марселі будуть найсуворіші правила у Франції для боротьби з Airbnb» , — наполягав Пайан Марітімі.

Що відбувається

Разом із Парижем Марсель створив так звану «бригаду Airbnb», яка працює над виявленням незаконних оголошень.

У всій Франції діють суворі правила щодо оренди через Airbnb, але місцева влада також може запроваджувати власні правила за бажанням.

Останніми роками все більше мерів і органів місцевого самоврядування вдаються до подібних кроків, щоб боротися з нестачею житла та боротися з надмірним туризмом.

Відомо, що столиця Франції вела тривалу судову боротьбу з Airbnb, яка призвела до рішення Європейського суду, який вимагає місцевого дозволу на короткострокову оренду нерухомості. Наприклад, у Парижі діє обмеження на кількість днів, на які власникии житла можуть здавати свою нерухомість на платформі.

Крім цих правил, будь-які власники нерухомості — французи чи інші громадяни — які здають свою нерухомість у Франції через Airbnb, повинні декларувати свої доходи французьким податковим органам.

Світлана Вишковська

Редактор

Популярне французьке місто посилює умови короткострокової оренди

Джерело: finance.ua