Новий власник ОГХК не виключає купівлю інших титанових активів в Україні

24 жовтня 2024 р. 11:02

24 жовтня 2024 р. 11:02


Група компаній NEQSOL Holding, власником якої є азербайджанець Насіб Гасанов, нещодавно купила Об'єднану гірничо-хімічну компанію, чим здивувала гравців титанового ринку. Фонду держмайна вдалося продати ОГХК з четвертої спроби, при цьому NEQSOL Holding був єдиним учасником конкурсу з приватизації. Про плани на майбутнє розповів керівник українського офісу NEQSOL Володимир Лавренчук в інтервʼю виданню Delo.ua.

"Самі умови конкурсу передбачають зобов'язати покупця внести інвестиції в капітальні витрати, які на сьогодні вимірюються в 400 мільйонів гривень. Ми свідомі цих зобов'язань, але не обмежуємося ними, ми розуміємо що потреби значно більші інвестиції. Розраховуємо на подальшу лібералізацію валютного регулювання Національного банку, щоб залучити запозичення з міжнародних ринків і власні кошти для інвестицій в ОГХК.  Точні суми, очевидно, будуть нам відоміші, як ми зайдемо в компанію і будемо мати точніше уявлення про інвестиційні потреби", - сказав він.

На питання журналіста про те, чи розглядає компанія можливість придбання інших активів у цій галузі, адже нещодавно уряд включив до списку приватизації Нікопольский завод "Титан Україна" та Демурінський ГЗК які належали російському олігарху Шелкову, Лавренчук відповів: "Як стратегічний інвестор ми зацікавлені в подальшому розвитку ОГХК в напрямку збільшення обсягів, ефективності управління та глибшого перероблення сировини в Україні. Все це може бути для нас актуальним. Зараз, після завершення процесу приватизації,  ми зосередимоcь на розвитку саме ОГХК".

Новий власник ОГХК не виключає купівлю інших титанових активів в Україні

Джерело: zn.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua