Скарги на якість звʼязку та перевірка акцизів. Федоров анонсував нові сервіси в «Дії»

24 жовтня 2024 р. 12:53

24 жовтня 2024 р. 12:53


Ключові факти

  • За словами очільника Мінцфири, скоро в застосунку зʼявляться нові шість сервісів:

  • «Частину запустимо вже дуже скоро, щодо решти ще вирішуємо бюрократичні питання», – написав Федоров.

Контекст

У застосунку «Дія» майже 21 млн користувачів, для яких доступні 21 документ та понад 30 сервісів. На порталі «Дія» майже 6 млн людей отримують більш ніж 120 послуг.

Нещодавно стало відомо, що Мінекономіки планує цифровізувати девʼять дозволів для бізнесу через проєкт Єдиної державної електронної системи дозвільних документів «єДозвіл», який доступний у «Дії». Про це в інтервʼю Forbes Ukriane розповів заступник міністра по цифровізації в Мінекономіки Олександр Циборт .

Мінцифри має намір запустити для юридичних осіб «Дія. Підпис» найближчим часом, наразі користуватися «Дія. Підписом» можуть лише громадяни. Електронний підпис – це дані, які забезпечують цілісність документів та ідентифікують особу. Електронний підпис може зберігатися у вигляді MobileID, підпису на ID-картці чи захищеному носії інформації. Таким підписом можна підписувати електронні документи, користуватися електронними послугами, реєструватися на державних порталах тощо. Документи з цим підписом мають таку саму юридичну силу, як і документи, підписані власноруч.

Скарги на якість звʼязку та перевірка акцизів. Федоров анонсував нові сервіси в «Дії»

Джерело: forbes.ua (Новини)