LinkedIn оштрафували на €310 млн: що стало причиною

24 жовтня 2024 р. 17:10

24 жовтня 2024 р. 17:10


Ірландська комісія із захисту даних оштрафувала LinkedIn на 310 мільйонів євро за незаконне опрацювання персональних даних користувачів у межах Європейського Союзу для показу таргетованої реклами.

Про це повідомляє Bloomberg.

Тепер компанія LinkedIn, що належить Microsoft Corp., має привести обробку даних у відповідність до Загального регламенту ЄС про захист даних (GDPR).

За словами заступника голови ірландського регулятора Грема Дойла, обробка персональних даних LinkedIn без належної правової підстави є явним та серйозним порушенням фундаментального права суб'єктів даних на захист даних.

В LinkedIn розповіли, що справа пов'язана з претензіями 2018 року відносно деяких заходів компанії щодо цифрової реклами в ЄС.

"Хоч ми і вважаємо, що дотримуємося Загального регламенту про захист даних, але ми працюємо над тим, щоб наша рекламна практика відповідала цьому рішенню до крайнього терміну, встановленого IDPC", - йдеться в заяві представника компанії.

Ірландська комісія із захисту даних розпочала розслідування щодо практики обробки даних LinkedIn після скарги, поданої до французького регулятора даних. LinkedIn, як і багато інших великих технологічних компаній, має європейську штаб-квартиру в Ірландії, що означає, що місцеві регулятори повинні забезпечувати дотримання правил ЄС.

Раніше повідомлялося, що LinkedIn розширить свої можливості пошуку роботи , запустивши нові функції на основі штучного інтелекту. Однак ці оновлення будуть доступні лише для платних підписників Premium. Компанія обіцяла покращити пошук на платформі в цілому за допомогою генеративного ШІ.

LinkedIn оштрафували на €310 млн: що стало причиною

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua