Made in Ukraine: у Вашингтоні презентували ініціативу зі знайомства з українською якістю

25 жовтня 2024 р. 07:18

25 жовтня 2024 р. 07:18


Програма Made in Ukraine («Зроблено в Україні» - укр.), спрямована на збільшення виробництва української якісної продукції та її поширення по всьому світу, була представлена в четвер в Українському домі американської столиці.

Презентацію організувало Посольство України в США разом із Bank of America, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Головна ідея Made in Ukraine – максимально забезпечити експорт наших товарів на зовнішні ринки»,- зауважила в коментарі Укрінформу посол України в США Оксана Маркарова.

Вона підкреслила, що зараз, у складний період для України, дуже важливо, щоби вітчизняні товари й послуги отримали максимальну підтримку по всьому світу.

Під час презентації в Вашингтоні гості не лише почули про українську якість, але також отримали презентаційні набори. Посол зазначила, що таке знайомство з продукцією вітчизняних підприємців сприятиме їхньому подальшому розвитку.

Оксана Маркарова зауважила, що для реалізації політики Made in Ukraine, ініційованої вищим керівництвом держави, проводиться також налагодження контактів між бізнесами України й США, організовуються прямі переговори. Вона висловила вдячність адміністрації США, Конгресу та всім американцям за солідарність з Україною, українським народом і в тому числі, українським бізнесом.

Заступник держсекретаря США з питань економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Хосе Фернандес, зі свого боку, підкреслив, що американський бізнес також зацікавлений у взаємодії з Україною.

«Політика Made in Ukraine, про яку ви почули, стосується не лише економічної самодостатності – це також створення бренду, який символізує якість, надійність та інновації»,- зауважив представник уряду США.

Made in Ukraine: у Вашингтоні презентували ініціативу зі знайомства з українською якістю

Він підкреслив, що американські інвестори бачать в Україні перспективний ринок із дуже кваліфікованою робочою силою зі стратегічним розташуванням у Європі.

Представник Держдепу також наголосив, що Україна реалізовує важливі реформи, перебудовує власне економічне майбутнє, змінює ланцюги поставок та створює прозоре конкурентоспроможне бізнес-середовище. На цьому тлі, за його словами, компанії зі США збільшують свою присутність в Україні попри війну РФ.

У цьому контексті Фернандес навів приклад, що лише компанія McDonald's додала десять нових ресторанів в Україні за останні два з половиною роки. Компанія Uber подвоїла свою присутність в українських містах з лютого 2022 року. Крім того, укладені угоди між Northrop Grundmann і Міноборони України, між Boeing і АТ «Антонов», компанією Amentum Services й АТ «Українська оборона промисловість».

Під час презентації виступили також міністр фінансів України Сергій Марченко й голова Нацбанку України Андрій Пишний та інші. Вони підкреслили, що перемога України має першорядне значення для економічної стабільності у світі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього місяця Міністерство економіки запустило офіційний сайт «Зроблено в Україні» . Крім того, в рамках програми по всій країні розгортається мережа фізичних відділень у регіонах.

Перше фото: facebook.com/oksana.markarova

Made in Ukraine: у Вашингтоні презентували ініціативу зі знайомства з українською якістю

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua