На Одещині спостерігається дивовижне природне явище – злітаються зимувати метелики

25 жовтня 2024 р. 13:28

25 жовтня 2024 р. 13:28


На півдні України нині відбувається вражаюче явище. На Одещину злітаються зимувати метелики північних регіонів, зараз вони активно літають у степових ділянках заповідника, пише SEEDS .

Це помітили співробітники Національного природного парку “ Тузлівські лимани “. Безліч метеликів не лише вражають своєю красою, а й мають велике значення для екосистем. Про це написав на сторінці НПП доктор біологічних наук, співробітник парку Іван Русєв .

За його словами, міграція демонструє здатність комах орієнтуватися на великі відстані. Крім того, в цей час вони запилюють рослини й забезпечують їжею інших тварин.

«Міграція метеликів є вражаючим природним явищем, що демонструє здатність комах орієнтуватися на великі відстані. Вона також має велике значення для екосистем, оскільки під час міграції метелики запилюють рослини і забезпечують їжею інших тварин. У Причорномор’ї багато з них зимують і, як правило, не відлітають далі на Південь. Але до нас злітаються на зимівлю іноді метелики північних регіонів», – нагадує Іван Русєв.

Міграція метеликів – це сезонне переміщення метеликів з одного місця на інше, зазвичай на великі відстані. Одним з найбільш відомих прикладів міграції метеликів є міграція монархів (Danaus plexippus) у Північній Америці. Ці метелики щороку здійснюють подорож від Канади та США до центральної Мексики, де зимують. Навесні вони починають свій шлях назад на північ, долаючи тисячі кілометрів.

SEEDS

На Одещині спостерігається дивовижне природне явище – злітаються зимувати метелики

Джерело: www.seeds.org.ua