Курорт за мільярд і знижки на пальне: подвійні стандарти мережі АЗС ОККО

25 жовтня 2024 р. 15:10

25 жовтня 2024 р. 15:10


Нещодавні знижки на пальне від мережі АЗС ОККО викликали широкий резонанс в суспільстві. Здавалося б, зниження цін на 6 гривень за літр – це позитивна новина для водіїв. Однак, за словами експертів, за цією акцією ховається набагато більше, ніж просто бажання порадувати клієнтів.

Як зазначає блогер Михайло Шнайдер, власники ОККО під час війни розпочали будівництво нового гірськолижного курорту за півтора мільярда доларів. Це викликає питання про те, звідки беруться такі кошти у компанії, яка нібито змушена знижувати ціни на пальне.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

"Якщо ОККО може собі дозволити такі масштабні інвестиції, то чому вони не можуть постійно продавати пальне за зниженими цінами?" – задається питанням Шнайдер.

Аналітики зазначають, що знижки на паливо були тимчасовими і мали на меті покращити імідж компанії та відвернути увагу від реальної ситуації на ринку. Справжня вартість пального, за їхніми словами, набагато нижча, ніж та, яку ми бачимо на табло АЗС.

"ОККО фактично показала на всю Україну реальні, справедливі ціни, куди вже входить прибуток АЗС, видатки, разом з усіма податками", – пише галузеве видання НафтоРинок.

Ця ситуація викликає серйозні запитання до антимонопольного комітету та уряду. Чому дозволяють мережам АЗС встановлювати такі високі ціни на пальне і заробляти надприбутки? Чи дійсно українські споживачі переплачують за паливо?

Євген Медведєв

Курорт за мільярд і знижки на пальне: подвійні стандарти мережі АЗС ОККО

Джерело: lenta.ua (Економіка)