Росію знову не внесли до «чорного списку» FATF, членство залишили призупиненим

25 жовтня 2024 р. 20:43

25 жовтня 2024 р. 20:43


Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) не внесла Росію до «чорного списку», лише нагадала, що призупинення членства РФ залишається в силі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі FATF за підсумками пленарної сесії 23-25 жовтня.

«Призупинення членства Російської Федерації продовжує діяти», - заявили у FATF.

В організації також додали, що після заяв, опублікованих з березня 2022 року, FATF повторює, що всі юрисдикції повинні бути пильними щодо поточних і нових ризиків від обходу заходів, вжитих проти Російської Федерації з метою захисту міжнародної фінансової системи.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому минулого року міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) призупинила членство Росії.

Міністерство фінансів України та Державна служба фінансового моніторингу України вже тривалий час закликають FATF внести Росію до «чорного списку» організації.

FATF – це міжурядова організація, яка встановлює світові стандарти у сфері протидії відмиванню злочинних доходів та фінансуванню тероризму, оцінює відповідність цим стандартам національних систем боротьби з відмиванням брудних доходів. Інституцію заснували у 1989 році, її штаб-квартира у Парижі. Пленарні засідання, під час яких ухвалюються рішення, FATF проводить тричі на рік.

Росію знову не внесли до «чорного списку» FATF, членство залишили призупиненим

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua