Переселенці отримуватимуть субсидію на оренду житла

25 жовтня 2024 р. 23:24

25 жовтня 2024 р. 23:24


Уряд на засіданні 25 жовтня погодив пропозицію Мінсоцполітики щодо експериментального проєкту з надання субсидій внутрішнім вимушеним переселенцям на оплату комунальних послуг в орендованому житлі.

Передбачено, що надання субсидії на найм житла буде можливим виключно за умови оформлення договору найму між наймачем та наймодавцем (затверджено Примірний договір найму (оренди) житлового приміщення (будинку, квартири), в якому максимально враховано інтереси обох сторін угоди), що підлягатиме реєстрації та обліку в базі договорів найму житлового приміщення, створеній Пенсійним фондом України.

Крім того, ВПО зможуть паралельно отримувати  субсидію на оплату комунальних послуг.

"Для розрахунку субсидії на найм житла наймачу встановлюється соціальний норматив площі найманого житлового приміщення на кожну особу зі складу домогосподарства ВПО - 13,65 кв.м., але не менше як 35,22 кв.м. на сім'ю. Закріплено, ​що​​ субсидія на найм житла призначатиметься, якщо видатки домогосподарства наймача​​ перевищуватимуть обов'язковий платіж, базова відсоткова ставка якого становитиме 30 % сукупних доходів домогосподарства", - пояснив депутат.

Зазначимо, українці можуть звернутися по субсидію на опалювальний сезон. Подати документи на субсидії необхідно до 30 листопада.

Переселенці отримуватимуть субсидію на оренду житла

Джерело: zn.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua