Розподілена електрогенерація буде пріоритетом на найближчі роки - Олексій Кулеба

26 жовтня 2024 р. 05:08

26 жовтня 2024 р. 05:08


Віцепрем’єр з відновлення України - міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба зявив, що на найближчі роки пріоритетом буде створення системи розподіленої генерації електроенергії.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Кулеби, про це урядовець сказав під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк.

Кулеба подякував Брінк за підтримку України з перших днів повномасштабного вторгнення та за зусилля задля обʼєднання світу, щоб допомогти та зміцнити нашу країну.

Він окреслив пріоритети та спільні плани щодо вирішення першочергових потреб України. За його словами, найголовніше зараз – забезпечити українців теплом взимку.

«Ми готуємося до надважкого опалювального сезону і маємо забезпечити максимальну підготовку. Створення системи розподіленої генерації буде пріоритетом на найближчі роки. Також ми продовжуємо будівництво споруд захисту енергетичної інфраструктури», – зазначив Кулеба.

За його словами, ключовими напрямами двосторонньої співпраці залишаються: підтримка реформи децентралізації, подальше впровадження цифрових екосистем, діджиталізація і зниження корупційних ризиків, розвиток системи внутрішнього контролю та аудиту.

Окремо співрозмовники обговорили питання реконструкції наявних та відкриття нових пунктів пропуску на кордоні України та ЄС, захист енергетичних об’єктів, залучення приватних інвестицій для АТ «Укрзалізниця» та інших великих державних підприємств і компаній, забезпечення стабільної роботи Українського морського коридору.

Як повідомляв Укрінформ , Кулеба заявив, що в Україні посилюють заходи безпеки у морських портах.

Фото: Олексій Кулеба, Телеграм

Розподілена електрогенерація буде пріоритетом на найближчі роки - Олексій Кулеба

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua