Уряд частково відновив бронювання військовозобов’язаних

26 жовтня 2024 р. 12:21

26 жовтня 2024 р. 12:21


Кабінет Міністрів України частково відновив бронювання військовозобов’язаних працівників. Мова йде про тих, хто отримав статус заброньованих до 31 травня 2024 року. Такі працівники зможуть безперешкодно подовжити термін бронювання на аналогічний термін. Відповідне рішення за пропозицією першого заступника Міністра оборони було погоджене на засідання уряду, інформує Урядовий портал.

"Це забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, в тому числі тих, які працюють на оборону.  Водночас аудит рішень про присвоєння статусу критично важливих підприємств, які були ухвалені в останні чотири місяці, триватиме до 15 листопада", - йдеться в повідомленні.

У департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України вказали, що причиною аудиту є аномальне зростання кількості заброньованих працівників та критично важливих підприємств.

Зазначається, що після цього аудиту відповідальні міністерства визначать, чи мали місце недобросовісні дії та, чи є у них потенційно корупційний характер. В уряді планують оновити критерії бронювання та скоригувати їх так, щоб цей механізм працював як на користь безпеки і оборони, так і економіки.

В уряді розглядають зміни до постанови Кабміну №76, у якій зокрема, йдеться про бронювання військовозобов’язаних. можуть скоротити кількість заброньованих працівників критично важливих підприємств. Зокрема,  дозволити бронювати лише 70-90% працівників, а не 100%.

Раніше депутат з фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомляв, що рішення про впровадження в Україні економічного бронювання уже прийнято, однак нині в уряді визначаються з його моделлю.

Міфи про економічне бронювання проаналізував у своєму матеріалі Андрій Длігач , який аргументовано доводить, для чого ця ініціатива потрібна державі.

Уряд частково відновив бронювання військовозобов’язаних

Джерело: zn.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua