У Rheinmetall розкрили, які заводи концерну запрацюють в Україні

26 жовтня 2024 р. 21:49

26 жовтня 2024 р. 21:49


Директор великого німецького оборонного концерну Rheinmetall Армін Паппергер заявив в інтерв'ю ТСН , що один завод компанії вже функціонує в Україні, а другий готується до запуску.

Перший завод вже працює. Українська оборонна індустрія – це наш партнер. Зараз у нас є виробниче підприємство та підприємство з обслуговування», – розповів Паппергер.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

Він зазначив, що до кінця року в Україні з'явиться перша надсучасна бойова піхотна машина Lynx.

«На даний момент ми обслуговуємо бойові машини піхоти та головні бойові танки. Тому це дуже продуктивне спільне підприємство», – сказав директор компанії.

Паппергер також додав, що Rheinmetall працює над створенням в Україні заводів із виробництва пороху та боєприпасів і має намір розпочати виробництво систем ППО для забезпечення власної оборони країни.

«Третій момент – це те, що ми хочемо налагодити виробництво систем ППО, щоб ви могли самі себе захищати», – сказав голова концерну.

Паппергер також пояснив, якими будуть потужності українських заводів.

«Виробнича лінія №1 буде націлена на танки. Спроможності  порохового виробництва та боєприпасів будуть спрямовані на подвійне або навіть потрійне виробництво за стандартами НАТО, яких у вас немає на цей момент. Адже ваша виробнича лінія й досі має старі радянські стандарти. Це будуть визначні технології в майбутньому. Також буде виготовлення артилерії та боєприпасів для танків там», – повідомив він.

Фото: Thomas Banneyer/dpa

Олеся Цвірка

У Rheinmetall розкрили, які заводи концерну запрацюють в Україні

Джерело: lenta.ua (Економіка)