У Міноборони анонсували автоматизацію видачі повісток. Як це буде працювати

16 вересня 2024 р. 21:04

16 вересня 2024 р. 21:04


Новини
У Міноборони анонсували автоматизацію видачі повісток. Як це буде працювати

16.09.2024

В Міноборони України збираються автоматизувати видачу повісток, які будуть генерувати в реєстрі Оберіг та підписувати електронним підписом начальника ТЦК.

Про це повідомив начальник Управління інформаційних технологій МО Олег Берестовий у DOU Podcast.

За його словами, зараз повістки виписують вручну, роздруковують, а потім стос паперу приходить начальнику ТЦК, який має підписувати їх та ставити печатку.

Щоб процес оповіщення військовозобов’язаних громадян зробити більш ефективним, у міністерстві розробили функціонал, щоб повістку можна було генерувати у реєстрі Оберіг та підписувати електронним підписом начальника ТЦК.

“Воно буде йти одразу на централізований друк, звідти – на Укрпошту, вона розвозитиме, а в нас буде інформація, де повістка: чи вона була доставлена, чи ні, чи десь загублена, скільки часу на доставку пішло тощо”, – розповів Берестовий.

За його словами, цей процес буде прозорим і допоможе мати військово-політичному керівництву більш релевантну інформацію, ніж зараз. Перевірити достовірність повістки можна буде у застосунку Резерв+. При цьому повісток у самому застосунку не буде.

“Ми цього не плануємо. У нас беклог розписаний до середини весни – повісток там немає. Але плануємо розробити функціонал, щоби хоч трохи автоматизувати, цивілізувати вручення повісток за допомогою Укрпошти й певних автоматизованих процесів на бекенді”, – резюмував Берестовий.

” ”

–>

Джерело

У Міноборони анонсували автоматизацію видачі повісток. Як це буде працювати

Джерело: bukovyna.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua