Українські війська зупинили контрнаступ росіян на Курщині — представник комендатури

19 вересня 2024 р. 00:21

19 вересня 2024 р. 00:21


Новини
Українські війська зупинили контрнаступ росіян на Курщині — представник комендатури

18.09.2024

Українські військові зупинили наступ російських військ у Курській області. Частина її території залишається під контролем Сил оборони.

Про це у коментарі AFP заявив представник комендатури ЗСУ та речник Міноборони Олексій Дмитрашківський.

За його словами, армія РФ намагалася атакувати позиції українських підрозділів із флангів, але ці намагання вдалося зупинити. Дмитрашківський визнав, що деякі успіхи в росіян усе ж були: “росіяни увійшли в один із населених пунктів. Вони почали бої за інший населений пункт, але це все”.

Дмитрашківський також заявив, що на підконтрольній Україні частині Курщини залишається чимало цивільних. У деяких населених пунктах їх залишається більше сотні, а то й понад 500 жителів.

За словами представника української комендатури, внаслідок російських ударів по захоплених територіях Курщини загинули 23 цивільних. Дмитрашківський повідомляє, що вони “гинуть разом з українськими військовими”.

Бої в Курській області

Перші неофіційні повідомлення про прорив кордону в Курській області з’явилися 7 серпня. На цьому тлі лідер Росії Володимир Путін заявив про “масштабну провокацію” з боку України.

Президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив бої на Курщині 12 серпня. Станом на 27 серпня Україна контролювала 1294 км² російської території, передавав головнокомандувач ЗСУ. За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію “Суджа”, розташовану приблизно за 8 кілометрів углиб Росії.

За словами Зеленського, наступ на Курщину — частина великої операції, “щоб примусити РФ до справедливого миру”. Зокрема, ця операція дала змогу уникнути послаблення позицій України та окупації Сумщини, а ще перехопити у Росії ініціативу. Також операція “стала найбільшою інвестицією” України у процес звільнення своїх громадян з російського полону.

Днями росіяни почали контрнаступальні дії в Курській області, а втім, за словами Зеленського, це “йде за нашим, українським, планом”.

” ”

–>

Джерело

Українські війська зупинили контрнаступ росіян на Курщині — представник комендатури

Джерело: bukovyna.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua