На Буковині діти загиблих військових можуть отримати грошову допомогу

19 вересня 2024 р. 10:15

19 вересня 2024 р. 10:15


Прийом заявок триває до 1 листопада 2024.

На Буковині діти загиблих/померлих військових та волонтерів отримають до Різдвяних свят одноразову грошову допомогу. Її розмір – 5 тисяч гривень.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

Цю допомогу надають малолітнім та неповнолітнім дітям до досягнення ними 18 років. А якщо вони навчаються за денною формою у закладах професійної (професійно-технічної) та вищої освіти до закінчення навчання в цих навчальних закладах, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років, якщо вони не мають власних сімей.

Аби отримати кошти, один з батьків, або законний представник дитини, або сама дитина (у разі досягнення нею повноліття) із заявою має звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних військових адміністрацій та виконавчих органів місцевого самоврядування за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання.

До заяви додаються:

– копія паспорта громадянина України та витяг із реєстру територіальної громади;
– копія ідентифікаційного коду;
– копія свідоцтва про народження;
– копія посвідчення встановленого зразка;
– копія довідки про взяття на облік дитини як ВПО (у разі наявності);
– оригінал довідки про навчання.

Заяву та документи необхідно подати до структурних підрозділів соціального захисту населення. Їхні працівники не пізніше 1 листопада 2024 року повинні надіслати Департаменту соціального захисту населення обласної військової адміністрації сформовані поіменні списки заявників із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові одержувача грошової допомоги, адреси місця проживання/ перебування, категорії одержувача грошової допомоги.

Західна Україна

Інформує: Shpalta.media

На Буковині діти загиблих військових можуть отримати грошову допомогу

Джерело: bukovyna.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua