Всесвітній день миття рук

15 жовтня 2024 р. 09:19

15 жовтня 2024 р. 09:19


Всесвітній день миття рук

Кожного року 15 жовтня населення різних країн світу відзначає незвичну подію – Всесвітній день миття рук.

Традицію святкування Всесвітнього дня миття рук (Global Handwashing Day) було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН разом із Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Дитячим фондом ЮНІСЕФ у 2008 році. Ідея виникла з метою привертання уваги дітей та дорослих планети до необхідності дотримуватися правил особистої гігієни та мити руки з милом. Миття є найдешевшим та ефективним засобом попередження інфекційних захворювань.

Перше святкування Дня миття рук відбулося у 2008 році за участі понад 120 мільйонів дітей з 70 країн світу. Відтепер тематична акція щорічно проходить під гаслом «Чисті руки для всіх».

Вперше мити руки з милом запропонував лікар Ігнац Земмельвайс із Відня у 1847 році. На той час він працював асистентом лікаря Кляйна у Віденському шпиталі та замислився над проблемою високої дитячої смертності та післяпологової лихоманки у жінок. Земмельвайс запропонував медичним працівникам обробляти руки розчином хлорного вапна. В результаті смертність серед пацієнтів різко скоротилася.

Всесвітній день миття рук

Джерело: bukovyna.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua