Молодь віком до 25 років зможе отримати до 150 тисяч на відкриття власного бізнесу, – Мінекономіки

22 жовтня 2024 р. 18:03

22 жовтня 2024 р. 18:03


Така послуга доступна на порталі «Дія».

Гранти для молоді

Молоді підприємці віком до 25 років можуть подавати заявки на отримання грантів до 150 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу у межах програми «Власна справа».

Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко.

«Створюємо умови для того, аби молодь могла реалізувати свої бізнес-ідеї. Гранти для молоді у межах програми «Власна справа» вже доступні через портал “Дія”. Якщо вам до 25 років, подавайте заявку на програму та отримуйте до 150 тисяч гривень на свій бізнес. Грант для молоді не має вимоги створення нових робочих місць. Після ухвалення позитивного рішення щодо виділення гранту лише необхідно відкрити ФОП», — наголосила Юлія Свириденко.

За її словами, подати заявку можна лише в декілька кліків. Зайдіть на портал «Дія» в розділ «Грант на власну справу» і подаєте заявку онлайн.

Через три роки такі підприємці зможуть ще раз отримати грант від держави — вже за програмою «Власна справа» на загальних умовах. На сьогодні — це 250 тисяч гривень за умови створення не менше двох робочих місць.

За понад два роки роботи програми «Власна справа» підприємці отримали від держави понад 20 тисяч грантів на розвиток бізнесу на майже 5 мільярдів гривень.

Довідково

За грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тисяч гривень. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як чинний підприємець, так і людина без досвіду такої діяльности. Для отримання гранту понад 75 тисяч гривень обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Заявки на отримання гранту подавати через портал «Дія» разом із бізнес-планом. Адмініструє програму Державна служба зайнятости.

Інформацію щодо отримання гранту за програмою «Власна справа» можна знайти на сайті програми.

Західна Україна

Інформує: Shpalta.media

Молодь віком до 25 років зможе отримати до 150 тисяч на відкриття власного бізнесу, – Мінекономіки

Джерело: bukovyna.online