На Харківському напрямку ворог перегруповує штурмові групи, проводить ротації

24 липня 2024 р. 10:32

24 липня 2024 р. 10:32


В операційній зоні оперативно-тактичного угруповання «Харків» російські окупаційні війська продовжують активні дії: завдано 35 ударів дронами-камікадзе та здійснено 413 обстрілів позицій Сил оборони України.

Зазначається, що в районі населеного пункту Глибоке відмічено перегрупування штурмових груп противника, поодиноке переміщення особового складу, евакуація поранених, а також проведення внутрішньої ротації на передових позиціях.

У Вовчанську Сили оборони продовжують протидіяти спробам противника атакувати, виснажуючи його наступальний потенціал.

Також впродовж минулої доби відбулося 13 бойових зіткнень. Ворог завдав у напрямку позицій наших військ 13 авіаційних ударів (21 КАБ) в районах населених пунктів Веселе, Липці, Малі Проходи, Рубіжне, Стариця.

Протягом поточної доби відбулося 1 бойове зіткнення, яке наразі триває. Від початку доби ворог завдав два авіаційні та два ракетні удари, внаслідок яких постраждала цивільна інфраструктура та цивільні особи.

На нашому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 50 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема: 4 танки, 7 артилерійських систем, одну бойову броньовану машину, 16 автомобілів, одну одиницю спеціальної техніки, 21 БПЛА.

Також знищено 46 укриттів особового складу та стартовий майданчик БПЛА.

Сили оборони України продовжують заходи з посилення стійкості оборони, контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії російської федерації.

Як повідомляла АрміяInform, раніше в ОТУ «Харків» повідомили, що інформація про підготовку росіянами нового наступу на півночі Харківської області не відповідає дійсності .

На Харківському напрямку ворог перегруповує штурмові групи, проводить ротації

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua