У Румунії знову оголошували повітряну тривогу через атаку російських "шахедів"

25 липня 2024 р. 10:08

25 липня 2024 р. 10:08


У четвер, 25 липня, північний район румунського округу Тулча другу ніч поспіль оголошував повітряну тривогу (RO-Alert), пов'язану із можливістю падіння деяких об'єктів з повітряного простору поблизу кордону з Україною.

По це повідомляє Digi24 .

Як зазначає видання, у ніч на 25 липня близько 01:20 жителі населених пунктів у Румунії над Дунаєм знову отримали сповіщення RO-Alert з попередженням про можливе падіння уламків ударних безпілотників. У відомстві наголосили, що роль повідомлення полягає в інформуванні та запобіганні населенню в районі, де воно передається, і до нього слід ставитися відповідно.

"Ми ясно даємо зрозуміти, що територія нашої країни не є об'єктом атак Російської Федерації, і ці повідомлення направлені на інформування населення про те, що існує можливість падіння об'єктів від ураження безпілотних літальних апаратів на території Румунії" , — заявляє ISU Тулча.

Це друге інформаційне повідомлення, направлене населенню північного району округу Тулча за останні 24 години .

Раніше повідомлялось, що у ніч на 25 липня на підступах до Києва протиповітряна оборона ліквідувала усі ударні безпілотники, які російські загарбники запустили на українську столицю під час масованої атаки.

Нагадаємо, 24 липня ворог атакував ударними безпілотниками Ізмаїльський район Одещини . Під прицілом росіян була припортова інфраструктура та багатоквартирний житловий будинок, постраждали люди.

За даними військових, у ніч на четвер окупанти атакували ударними БпЛА типу Shahed із мису Чауда, Крим та Приморсько-Ахтарська — РФ. Цієї ночі ворог застосував 38 ударних БпЛА Shahed-131/136, атакуючи об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема — південь Одеської області та центральні регіони України. Всього було збито 25 ворожих об'єктів.

У Румунії знову оголошували повітряну тривогу через атаку російських "шахедів"

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua