Розвідники ідентифікували рашистів, які обстрілюють "Іскандерами" Харківщину і Сумщину (фото)

25 липня 2024 р. 12:50

25 липня 2024 р. 12:50


Головне управління розвідки ідентифікувало російських військових, які безпосередньо причетні до ракетних обстрілів Сумської та Харківської областей. Йдеться про застосування ворогами оперативно-тактичних комплексів "Іскандер" проти українських цивільних.

Про це повідомляють розвідники на своєму сайті.

Оперативники та аналітики Головного управління розвідки Міністерства оборони України ідентифікували 30 осіб командного складу 112-ї ракетної бригади (в/ч 03333) Першої танкової армії Московського військового округу збройних сил РФ, які безпосередньо причетні до ракетних обстрілів "Іскандерами" Сумської та Харківської областей.

Російські військові, які безпосередньо причетні до ракетних обстрілів Сумської та Харківської областей

Фото: сайт ГУР

"ОТРК "Іскандер" завдає ударів балістичними та крилатими ракетами на дальність у понад 500 кілометрів. Цією зброєю росіяни, зокрема, атакують Сумську та Харківську області України" , — йдеться у розслідуванні ГУР.

У розвідці нагадали, що 24 липня ракета "Іскандер-М" влучила в об’єкт цивільної інфраструктури у Харкові.

Як зазначають представники української розвідки, постійне місце дислокації воєнних злочинців 112-ї ракетної бригади збройних сил РФ розташоване у місті Шуя Івановської області.

"До складу бригади входять один ракетно-технічний дивізіон та три ракетні дивізіони, в яких налічуються дев'ять батарей з 12 пусковими установками комплексу "Іскандер" , — додали в ГУР.

Удари по Харкову 24 липня: що відомо

У ніч на 24 липня російська армія двічі атакувала Харків. Перше повідомлення про обстріл обласного центру з'явилось о 05:16 . Тоді, за словами мера міста Ігоря Терехова, ворожий удар прийшовся в промислову зону одного з районів міста.

Вже о 05:44 рашисти вгатили по Харкову другий раз .

"Щодо другого "прильоту" — удар прийшовся у район приватного сектору, пожежа в одному з будинків. Є інформація про одного загиблого. На місцях "прильотів" працюють усі відповідні служби" , — написав Терехов.

О 12:13 росіяни ракетами атакували інфраструктурний обʼєкт . На місці влучання виникла сильна пожежа.

Мер міста також зазначив, що попередньо Харків сьогодні окупанти обстрілювали ракетами С-300.

Раніше повідомлялось, що 23 липня російські загарбники вдарили безпілотником по дитячому будинку сімейного типу у Дніпропетровській області. Постраждали троє мешканців.

Нагадаємо, 22 липня війська країни-агресорки завдали ракетного удару по Одеській області . Окупанти цілилися по цивільних об'єктах. Внаслідок обстрілу частково зруйновано фасад адміністративної будівлі приватного підприємства та складські приміщення, а також пошкоджено цивільні автомобілі.

Розвідники ідентифікували рашистів, які обстрілюють "Іскандерами" Харківщину і Сумщину (фото)

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua