"Немає ознак навмисної атаки": у НАТО прокоментували падіння уламків російських дронів у Румунії

25 липня 2024 р. 19:59

25 липня 2024 р. 19:59


Немає жодних ознак того, що падіння уламків російських дронів на території Румунії було навмисною атакою на територію НАТО. Про це заявив речник Альянсу, повідомляє Sky News .

Самі ж випадки входження російських безпілотників на територію Альянсу у НАТО назвали "безвідповідальними та потенційно небезпечними". За словами речника, останніми днями союзники посилили заходи моніторингу та спостереження, у тому числі повітряне патрулювання.

"Хоча у НАТО немає інформації, яка б вказувала на будь-який навмисний напад Росії на територію союзників, ці дії є безвідповідальними та потенційно небезпечними", — йдеться в заяві.

Нагадаємо, у ніч на 24 липня під час російського обстрілу міста Ізмаїл в Одеській області мешканці Тульчинського повіту Румунії отримали попередження про можливе падіння уламків російських дронів. Пізніше біля румунського села Плауру чули звуки вибухів. Також у ніч на 25 липня російські дрони знову залетіли у Румунію . Командувач Повітряних сил Микола Олещук заявив, що біля кордону з Україною "заблукали" три "шахеди".

Зранку 25 липня джерела румунського видання Digi24 підтвердили, що дрони впали на території країни-члена НАТО. Військові Румунії знайшли металеві частини, які можуть частинами російських безпілотників поблизу села Плауру в дельті Дунаю.

"Немає ознак навмисної атаки": у НАТО прокоментували падіння уламків російських дронів у Румунії

Джерело: zn.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua