Пентагон виділяє ще $2 мільярди на допомогу Україні

26 липня 2024 р. 09:52

26 липня 2024 р. 09:52


Пентагон виявив додаткові помилки у своїх розрахунках боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправленого в Україну, що дає можливість надіслати Україні додаткову зброю на 2 мільярди доларів.

Про це йдеться у звіті уряду США від 25 липня, повідомляє Reuters , передає Укрінформ.

Як зазначається, Міністерство оборони США зіткнулося з проблемами в точній оцінці предметів оборонного призначення, які відправляють в Україну, через нечіткі бухгалтерські визначення.

У своїй звітності Пентагон заявив, що співробітники використовували відновну вартість для підрахунку військової допомоги, а не вартість зброї на момент її придбання та амортизації.

У 2023 році виникла схожа ситуація, коли Пентагон повідомив, що внаслідок бухгалтерської помилки було завищено вартість відправленого Києву у 2022–2023 роках озброєння, унаслідок чого з’явилася можливість здійснити додаткові постачання на суму 6,2 мільярда доларів.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня цього року Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про національну безпеку, який передбачає військову допомогу на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю та інших союзників США, зокрема для України - в розмірі близько 61 мільярда доларів.

Фото: Вікіпедія

Пентагон виділяє ще $2 мільярди на допомогу Україні

Джерело: ukrinform.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua