Міноборони заявило, що наразі немає гострої потреби у зниженні призовного віку

26 липня 2024 р. 10:43

26 липня 2024 р. 10:43


Генштаб ЗСУ

Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін заявив, що в Україні збільшився темп мобілізації, тому гострої потреби у зниженні призовного віку наразі немає.

Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в інтерв`ю NV.

За словами Лазуткіна, сьогодні кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на тепер. Як зазначив Лазуткін, станом на зараз гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає.

«Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності», — зауважив він.

Втім, побутує й інша думка. Зокрема, офіцер відділення розвідки бригади «Рубіж» Національної гвардії України Віталій Литвин вважає , що мобілізаційний вік варто знизити до 22 років через брак особового складу у війську.

«Це моя суб'єктивна думка. 22 роки вже можна мобілізувати. У моєму підрозділі були військовослужбовці, яким по 19 років і військовослужбовці за 50 років, і вони ефективно виконували бойові завдання. Але це були добровольці. А через брак особового складу у війську, то мобілізаційний вік, я думаю, що треба знижувати», – зазначив Литвин

Міноборони заявило, що наразі немає гострої потреби у зниженні призовного віку

Джерело: chas.news (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua