В окупованому Маріуполі 8-річний хлопчик підірвався на вибухівці

26 липня 2024 р. 13:41

26 липня 2024 р. 13:41


У Маріуполі восьмирічний хлопчик підірвався на вибухівці . Внаслідок нещасного випадку дитина отримала поранення.

"Як повідомляють місцеві пабліки, дитина 2016 року народження постраждала під час детонації вибухонебезпечного предмета. У результаті хлопець отримав поранення. Про його стан здоров'я наразі не повідомляється" , — йдеться у повідомленні міськради.

У відомстві також нагадали, що у Маріуполі вже неодноразово люди підривалися на вибухонебезпечних предметах. Жителі знаходили вибухівку на дитячих майданчиках, у дворах, на пляжах та навіть у пошкоджених квартирах.

"Як зазначають маріупольці у коментарях, наразі розмінуванням у місті займається приватна організація, але особливого результату люди не бачать" , — додали у Маріупольській міськраді.

Яка ситуація із розмінуванням України

Минулого року прем'єр-міністр Денис Шмигаль стверджував, що для повного розмінування України потрібно 37 мільярдів доларів і понад 10 тисяч саперів . У державі є тільки 3 тисячі фахівців. Близько 40 країн вже виділили 250 мільйонів доларів на розмінування.

Заступник очільника українського Міністерства внутрішніх справ Богдан Драп’ятий заявив , що п отенційно замінованими в Україні наразі залишаються понад 140 тисяч квадратних кілометрів. Це величезна територія, розмінування якої може зайняти тривалий час.

Нагадаємо, 2 липня житель Херсонської області підірвався на ворожій міні. Чоловік отримав важкі поранення, його госпіталізували до медичного закладу.

В окупованому Маріуполі 8-річний хлопчик підірвався на вибухівці

Джерело: trueua.info (Війна)