Частину командирів 59 бригади притягнули до відповідальності після перевірки

26 липня 2024 р. 18:17

26 липня 2024 р. 18:17


Відбулася службова перевірка у 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. Її провели після відповідного заклику відомого парамедика Катерини Поліщук із позивним "Пташка".

Про це повідомила Військова служба правопорядку у Збройних силах України. Там зазначили, що у бригаді провели роботу з командирами підрозділів, особовим складом, перевірили ухвалені рішення та бойові розпорядження командування. Також дослідили питання організації виконання бойових завдань.

Робоча група, яка проводила перевірку, не виявила випадків злочинних наказів. Але встановили окремі факти управлінських рішень і фактори, які можуть негативно впливати на виконання військових завдань.

"З метою недопущення такого надалі, керівництвом ЗС України вжито належних рішень та вжито низку заходів, спрямованих на попередження подібних випадків. Окремих посадових осіб командування бригади притягнуто до відповідальності", - уточнили у Військовій службі правопорядку.

Скандал у розташуванні 59-ї ОМПБр: що відомо

Раніше захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук з позивним Пташка звернулася до президента України Володимира Зеленського, про проведення службового розслідування щодо дій командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука. Вона повідомила, що понад рік парамедикиня перебувала у зоні ведення бойових дій пліч-о-пліч з 59 ОМПБр імені Якова Гандзюка. Пташка заявила, що за час їхньої співпраці командували бригадою Сухаревський Вадим Олегович та професіонал військової справи Стеценко Максим Олександрович.

Проте через посадові рішення та "родинні зв'язки" вищого військового керівництва Богдана Шевчука було призначено на посаду командира 59 ОМПБр з квітня 2024 року.

"Оскільки тисячі військовослужбовців досі залишаються виконувати бойові завдання в зоні ведення бойових дій під керівництвом Шевчука, прошу вас, пане верховний головнокомандувачу, звернути увагу та провести службову перевірку за фактами злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі і з високих керівних посад, егоїзм, сліпий карʼєризм, усунення всіх "незгодних" командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу повною байдужістю до основної мети військовослужбовців та його, як командира у війні з ворогом" , — написала вона.

Поліщук наголосила, що через нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука, вона була змушена припинити співпрацю з цією бригадою, проте, за її словами, не всі мають таку можливість через злочинні накази, які спрямовані лише "на здобування додаткових зірочок цією людиною".

"Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера — не порожні слова. Принаймні такими вони не повинні бути" , — додала Пташка.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що російські загарбники останнім часом концентруються на українському Донбасі. Рашисти при цьому не планують великий наступ на Півдні України.

Частину командирів 59 бригади притягнули до відповідальності після перевірки

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua