Рустем Умєров подякував ЄС за 1,5 млрд євро на підтримку України

26 липня 2024 р. 20:11

26 липня 2024 р. 20:11


Міністр оборони України Рустем Умєров подякував партнерам з Європейського Союзу за рішення виділити 1,5 млрд євро від доходів заморожених активів рф на військову підтримку Києва.

«Тільки разом ми зможемо зупинити російського агресора та принести мир та стабільність в Європу», – сказав очільник оборонного відомства.

Як повідомляла АрміяInform, Євросоюз передав перші 1,5 мільярда євро від доходів заморожених російських активів на військову підтримку України. Частину грошових ресурсів спрямують на розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу (ОПК).

I am sincerely grateful for 🇪🇺EU’s decision to attract the first tranche of windfall profits from russian immobilised assets to meet Ukraine’s critical defence needs in 2024.
Only together we can stop the russian aggressor and bring peace and stability to Europe!
Thank you 🇺🇦🇪🇺

— Rustem Umerov (@rustem_umerov) July 26, 2024


«Сьогодні ЄС зробив можливим підтримку України за рахунок першого платежу в €1,5 мільярда, що був згенерований від заморожених російських активів . Ці гроші тепер будуть спрямовані через Європейський фонд миру та Український фонд для підтримки військових спроможностей України, а також для підтримки відбудови країни», — йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Рустем Умєров подякував ЄС за 1,5 млрд євро на підтримку України

Джерело: armyinform.com.ua