Уночі Київщину атакували ворожі "шахеди": в ОВА розповіли, чи були влучання

27 липня 2024 р. 11:01

27 липня 2024 р. 11:01


Вже четверту ніч поспіль Київська область перебуває під атакою російських безпілотників типу " Шахед ". Влучань в об’єкти цивільної та критичної інфраструктури не відбулось.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

За словами посадовця, тривога на Київщині оголошувалася тричі. Влучань в об’єкти цивільної та критичної інфраструктури немає, постраждалі відсутні.

"Уламки ворожого БпЛА впали на території одного з населених пунктів. Виникла пожежа травʼяного настилу, яку оперативно ліквідували. Обірвані електропроводи. Також пошкоджено дахи двох приватних будинків та паркан. Уламки фіксуються на присадибних ділянках" , — написав Кравченко.

Він також наголосив, що оперативні групи продовжують свою роботу з ліквідації наслідків атаки.

Раніше повідомлялось, що 26 липня російські військові майже 20 разів атакували Дніпропетровщину. Вибухи лунали у Нікополі, Покровській, Марганецькій, Мирівській, Червоногригорівській громадах.

Нагадаємо, у ніч на 26 липня окупанти вгатили "шахедами" по гуртожитку у Ніжині Чернігівської області . Кількість поранених зросла до 15 осіб, а будівля, в яку поцілили російські загарбники, непридатна для проживання.

Станом на ранок 27 липня російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря один ворожий корабель. Він є носієм крилатих ракет "Калібр".

Як зазначає командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук, у ніч на 27 липня російська армія запустила на територію України ракету та безпілотники різних типів. У підсумку силами протиповітряної оборони було збито ракету Х-59/69, "Форпост" та 11 дронів різних типів.

Уночі Київщину атакували ворожі "шахеди": в ОВА розповіли, чи були влучання

Джерело: trueua.info (Війна)