Рада ухвалила законопроект про створення Сил безпілотних систем, — нардеп

03 вересня 2024 р. 15:46

03 вересня 2024 р. 15:46


У вівторок, 3 вересня, Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає створення Сил безпілотних систем як окремого роду військ.

"Рада підтримала створення окремого роду сил ЗСУ — Сил безпілотних систем", — написав він у Telegram.

"За" проголосували 294 нардепи.

До закону "Про Збройні сили України" додали статтю про створення окремих родів сил ЗСУ — Сил безпілотних систем", — написала вона на своїй сторінці у Telegram.

Створення Сил безпілотних систем: що відомо

Сили безпілотних систем (СБС) — це перший у світі рід військ, що використовує в своїй бойовій роботі повітряні, морські надводні та підводні, наземні безпілотні та роботизовані системи.

У лютому 2024 року президент Володимир Зеленський доручив створити найновіший в Україні рід військ — Сили безпілотних систем.

7 травня 2024 року Кабінет міністрів підтримав проект указу президента, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення СБС. А вже 25 червня цього року гарант підписав указ про створення СБС.

Кабінет міністрів на засіданні уряду 20 серпня схвалив законопроект, що утверджує існування Сил безпілотних систем, а також виділив 24 мільярди гривень на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони.

Нагадаємо, капітана першого рангу Романа Гладкого призначили начальником штабу Сил безпілотних систем . Проте з однієї з його попередніх посад — начальника штабу Військово-морських сил ЗСУ — його звільнили на тлі скандалу. Як раніше зазначали ЗМІ, його дружина нібито має громадянство Росії та живе в окупованому Криму, а донька брала участь у змаганнях із плавання за Центральний спортивний клуб російської армії.

Своєю чергою, у Силах безпілотних систем стали на захист Гладкого та запевнили, що він має відповідний досвід та освіту, а також пройшов усі необхідні перевірки.

, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим и

Рада ухвалила законопроект про створення Сил безпілотних систем, — нардеп

Джерело: trueua.info (Війна)