У Львові завершили аварійно-рятувальні роботи: сім людей загинули, ще 53 поранені (фото)

04 вересня 2024 р. 14:29

04 вересня 2024 р. 14:29


У Львові завершили аварійно-рятувальні роботи після нічного обстрілу 4 вересня . Внаслідок російської атаки загинули семеро людей, серед яких — дві дитини.

"Надзвичайники врятували 12 людей. Постраждало 53 особи. На жаль, семеро загинули, серед них, за уточненими даними, двоє дітей (7 та 14 років)", — наголосили рятувальники.

До того ж психологи ДСНС надали допомогу 103 постраждалим, зокрема 16 дітям. До ліквідації наслідків залучалося понад 150 рятувальників та 38 одиниць спецтехніки.

"Пошкоджена його історична будівля. Вибиті понад 70 вікон. Від ударної хвилі повиносило рами. У шести кабінетах впала стеля. Відірвані батареї. Понищені компʼютери та медична апаратура", — наголосив він.

Загалом, через російський обстріл у Львові пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України.

"Комісія з представників органів охорони культурної спадщини міста та області почне працювати на обʼєктах і складати акти обстеження, щойно екстрені служби нададуть туди доступ", — додав Козицький.

Обстріл України 4 вересня

Цієї ночі військові фіксували ударні безпілотники на території Львова кілька разів. На світанку ворог випустив у напрямку регіону ракети. У Львові, за інформацією ЗМІ, пролунала серія вибухів — зокрема, їх чули о 05:42 та 05:47.

Крім того, гучно було у Рівному та в Луцькому районі. А також о третій годині ночі поблизу Києва працювала протиповітряна оборона по російських безпілотниках. У Сумах також було чутно вибух.

Згодом стало відомо, що рашисти ракетами поцілили по Львову. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали багато місцевих мешканців, серед яких — діти. У місті пошкоджені будинки, школи та спалахнули пожежі. До того ж на Львівщині через обстріли відбулися знеструмлення залізниці. Через це деякі поїзди курсували із затримками.

Крім того, під обстріл окупантів потрапив і Кривий Ріг. У місті пошкоджень зазнали 32 багатоквартирні будинки, дахи, більш ніж у тисячі квартирах вилетіли вікна та балкони. Також пошкоджено чотири заклади освіти, цирк, Палац молоді, магазини, об'єкти бізнесу, автомобілі. Постраждало п’ятеро людей — троє жінок 62, 83 та 84 роки, один чоловік 70 років та одна дівчинка 10 років. Госпіталізовано до лікарні двох людей, зокрема дівчинку.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил Збройних сил України, вночі 4 вересня російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування , а також ударними безпілотниками типу "Шахед". В результаті роботи системи протиповітряної оборони було знищено 29 цілей.

У Львові завершили аварійно-рятувальні роботи: сім людей загинули, ще 53 поранені (фото)

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua