Усі визначені завдання Курської операції реалізовуються, — Зеленський

04 вересня 2024 р. 19:52

04 вересня 2024 р. 19:52


У середу, 4 вересня, під час вечірнього відеозвернення президент Володимир Зеленський заявив, що операція в Курській області успішно реалізовується. Україна суттєво поповнила власний обмінний фонд.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Зеленський зазначив, що у середу заслухав доповідь головкома Олександра Сирського. Генерал доповідав по кожній частині фронту, предметно щодо Покровська, Торецька, Курахівського напрямку.

"Окремо — операція в Курській області. І дуже важливо, що абсолютно всі визначені завдання нашої Курської операції реалізовуються. Дякую за це кожному солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, які залучені. І станом на зараз ця наша операція продовжує бути найбільшим поповненням обмінного фонду завдяки одному напрямку" , — сказав Зеленський.

Президент анонсував підготовку важливих зустрічей з партнерами — те, що може й повинно зміцнити наші позиції тих людей у світі, які прагнуть реального завершення цієї війни та реальної спільної роботи, щоб безпека більше ніколи не руйнувалась.

"Цей тиждень, наступний і увесь вересень мають бути результативними для всіх нас. І передусім це стосується ППО, наших можливостей на фронті та у відновленні. Ми готуємо змістовні речі" , — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що темп українських атак у Курській області сповільнився , і що Сили оборони тепер намагаються окопатися та утримати окремі райони, які вони нещодавно захопили.

Нещодавно президент Володимир Зеленський повідомляв, що темпи просування російської армії поблизу Покровська знизились від початку операції українських Збройних сил у Курській області. При цьому окупанти втрачають велику кількість живої сили, штурмуючи позиції Сил оборони.

За даними аналітиків, Російські державні агенції з проведення опитувань громадської думки визнають обмежений сплеск внутрішнього невдоволення росіян президентом Росії Володимиром Путіним та російською владою на тлі українського вторгнення до Курської області.

Своєю чергою генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг вважає, що вторгнення України в Курську область Російської Федерації є законним і підпадає під право Києва на самооборону.

Усі визначені завдання Курської операції реалізовуються, — Зеленський

Джерело: trueua.info (Війна)