Німеччина профінансувала для України майже два десятка ЗРК: йдеться про вже оголошені комплекси

04 вересня 2024 р. 20:24

04 вересня 2024 р. 20:24


Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час свого виступу на одній з авіабаз повідомив, що вже було видано замовлення на постачання зенітних ракетних комплексів IRIS-T у кількості 17 одиниць на додачу до тих, що вже були поставлені Україні.

"Ми спланували заздалегідь і своєчасно забезпечили контракти та фінансування, щоб Україна могла й надалі повністю покладатися на нас. І це також демонструє, що наша галузь досить ефективна, коли в неї є необхідна безпека планування", - цитує його видання Bloomberg .

Чотири з цих комплексів мають бути поставлені в Україну до кінця цього року, інші - в наступному, стверджує Шольц. За його словами, наявні на озброєнні Сил оборони України ЗРК IRIS-T ефективно продемонстрували себе, збивши понад 250 російських ракет та дронів.

IRIS-T

У контексті цієї новини варто відзначити, що йдеться не про оголошення нових постачань ЗРК IRIS-T, а про укладання контрактів на ті комплекси, які вже були анонсовані раніше.

Так, згідно з офіційним списком від уряду Німеччині, станом на сьогодні якраз заплановане постачання восьми зенітних ракетних комплексів IRIS-T SLM (середньої дальності) і також дев’яти IRIS-T SLS (ближньої дії) - у сукупності 17 одиниць.

Крім того, зараз Україні вже поставлено чотири системи IRIS-T SLM і також три IRIS-T SLS. Таким чином, станом на початок 2026 року Сили оборони повинні мати на озброєнні всього по 12 систем IRIS-T SLS та IRIS-T SLM - всього 24 комплекси.

Раніше Defense Express розповідав, що нашим військовим з німецького ЗРК IRIS-T вдалося однією ракетою збити одразу дві повітряні цілі - випущена із ЗРК ракета уразила російську, а та своїми уламками знищила ще одну крилату ракету ворога.

Німеччина профінансувала для України майже два десятка ЗРК: йдеться про вже оголошені комплекси

Джерело: defence-ua.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua