Росія знайшла три країни для обходу західних санкцій — ISW

05 вересня 2024 р. 15:08

05 вересня 2024 р. 15:08


Росія покладається на кілька країн — Індію, Сербію та Китайську Народну Республіку — у питаннях уникнення західних санкцій.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) .

Аналітики нагадують інформацію з видання Financial Times (FT) з посиланням на витоки з російської державної кореспонденції, що Міністерство промисловості і торгівлі росії розробило план витратити майже 1 мільярд доларів на захист критичних електронних компонентів у жовтні 2022 року, який, як повідомляється, включав можливість будівництва об’єктів в Індії, щоб отримати доступ до таких компонентів.

FT повідомило, що витік документів свідчить про те, що росія таємно купувала чутливу електроніку подвійного призначення в Індії за допомогою «значних запасів» індійських рупій, накопичених російськими банками завдяки збільшенню продажів нафти в країну.

«Ступінь, до якого росія реалізувала цей план, залишається незрозумілим, хоча ISW оцінює, що росія бере участь у більш широких зусиллях, щоб уникнути західних санкцій і закуповувати під санкції електронні компоненти та обладнання, необхідні для виробництва російської оборонної промисловості, через іноземних суб’єктів», — зазначили експерти.

Раніше ISW спостерігала ознаки того, що іноземні компанії та банки, в тому числі в КНР, дедалі неохоче проводять операції з російськими акторами через побоювання вторинних санкцій Заходу, які можуть вплинути на спроби росії уникнути санкцій.

«Схоже, що росія покладається на кілька країн, зокрема Індію, Сербію та Китайську Народну Республіку (КНР), у рамках своїх зусиль, щоб уникнути західних санкцій», — йдеться у повідомленні.

Росія знайшла три країни для обходу західних санкцій — ISW

Джерело: chas.news (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua