Румунія передала Україні систему ППО Patriot

05 вересня 2024 р. 16:58

05 вересня 2024 р. 16:58


Президент Клаус Йоганніс оприлюднив 5 вересня ініційований урядом законопроект про передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot після того, як йому було надано парламентом статус "надзвичайний".

Про це повідомляє News.ro .

За даними адміністрації, румунський президент підписав указ про набуття чинності законом про доопрацювання статті першої Закону № 222/2017 за досягнення "Можливості протиповітряної оборони наземного базування", пов'язаного з основною програмою пожертв "Зенітна ракетна система великої дальності (HSAM)".

Законопроект був прийнятий 2 вересня у Сенаті та у вівторок Палатою депутатів як орган, що приймає рішення, та його регулюючим об'єктом є затвердження акту про дарування зенітно-ракетного комплексу Patriot у конфігурацію узгоджено з американським партнером.

Видання нагадало, що президент України Володимир Зеленський у вівторок увечері подякував Румунії за систему Patriot, яку парламент у Бухаресті схвалив для передачі Україні.

Усього союзники Києва в НАТО пообіцяли сім систем протиповітряної оборони, але раніше вже екс-міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що деякі обіцяні системи Patriot затримуються.

Нагадаємо, що Румунія є членом Північноатлантичного альянсу з 2004 року та має спільний з Україною кордон протяжністю 650 кілометрів.

Румунія передала Україні систему ППО Patriot

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua