Австрія готова стати місцем для мирних переговорів між Україною та РФ

06 вересня 2024 р. 00:04

06 вересня 2024 р. 00:04


У четвер, 5 вересня, австрійський канцлер Карл Нехаммер заявив про готовність його держави стати місцем для мирних переговорів між Україною та Російською Федерацією. Політик пропонує провести діалог у столиці Австрії — Відні.

Про це Нехаммер повідомив у соцмережі X.

"Ми беремо до відома заяви президента Росії щодо його готовності до мирних переговорів з Україною" , — йдеться у заяві канцлера Австрії.

Глава австрійського уряду наголосив, що переговори між Києвом та Москвою повинні проходити без попередніх умов, а формат зустрічей має бути особистим. Нехаммер також підкреслив, що Австрія, як держава, де розташована штаб-квартира ОБСЄ, готова підтримати справедливий і міцний мир, який базуватиметься на міжнародному праві, та надати майданчик для переговорів.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що Путін втрачає рейтинг у Росії після початку операції ЗСУ в Курській області. Зокрема, державні агенції з проведення опитувань громадської думки РФ визнали обмежений сплеск внутрішнього невдоволення росіян своїм президентом та російською владою на тлі українського вторгнення до Курської області.

Своєю чергою кремлівський диктатор Володимир Путін 2 вересня заявив, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною, але зараз, щоб сісти за стіл перемовин, потрібно "розібратися з бандитами" у Курській області.

Австрія готова стати місцем для мирних переговорів між Україною та РФ

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua