Армія США на навчаннях в Німеччині відпрацювала "реалії війни в Україні": кажуть, це були "найважчі бої"

06 вересня 2024 р. 09:18

06 вересня 2024 р. 09:18


У Німеччині на полігонах у Графенвері та Хоенфельсі тривають навчання Saber Junction, в яких беруть участь близько 4300 військових з 11 країн включно зі Сполученими Штатами під командуванням Італії - під час навчання відпрацьовуються низка операцій, зокрема бронетанкові, артилерійські, медичні, комунікаційні та навіть психологічні.

У навчаннях цьогоріч, крім США та Італії, взяли участь також такі країни, як Албанія, Боснія та Герцоговина, Хорватія, Грузія, Литва, Чорногорія, Молдова, Північна Македонія та Велика Британія, як розповідає видання Stars and Stripes .

Примітним є те, що на навчаннях відпрацьовувалися завдання, метою яких було показати, з якими викликами можуть зіштовхнутися американські та союзні війська у випадку війни з РФ.

Відео ілюстративне

Зокрема йдеться про висадку десантників зі 173-ї повітряно-десантної бригади з військово-транспортних літаків С-130 та C-17, після якої військові подолали близько двох миль до центра бойової готовності, де вже проходило відпрацювання сценаріїв відповідно до висновків з бойових дій в Україні - йдеться про бої в траншеях, активну експлуатацію безпілотників, засобів радіоелектронної боротьби проти переважаючого супротивника.

За словами командира навчального підрозділу бригадного генерала Стівена Карпентера, вони спланували максимально важкі навчання:"Їх чекає, ймовірно, найважчий бій, в якому вони коли-небудь брали участь".

Роль противника на навчаннях відігравав 1-й батальйон 4-го піхотного полку, на озброєнні якого були зразки ОВТ, які імітували озброєння російського окупаційного війська.

Армія США на навчаннях в Німеччині відпрацювала "реалії війни в Україні": кажуть, це були "найважчі бої"

Джерело: defence-ua.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua