Сили ППО вночі знищили 27 ворожих «Шахедів»

06 вересня 2024 р. 09:26

06 вересня 2024 р. 09:26


Сили протиповітряної оборони збили 27 російських ударних безпілотників.

Вночі 6 вересня росіяни атакували Україну однією керованою авіаційною ракетою Х-59 та однією протирадіолокаційною ракетою Х-31П із повітряного простору Луганської та Брянської областей, а також 44 ударними БПЛА типу Shahed (райони пусків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ, мис Чауда у тимчасово окупованому Криму).

До відбиття повітряного нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою станом на 8:00 збито 27 ударних БПЛА. Вісім безпілотників локаційно втрачені на території України (імовірно, впали під впливом засобів РЕБ), один дрон повернув у напрямку тимчасово захопленої частини Донецької області. Ще кілька повітряних цілей (ймовірно, ударні дрони) спостерігаються в повітряному просторі на півночі. Бойова робота триває.

Цієї доби протиповітряна оборона працювала у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

Як повідомляв Укрінформ, з вечора 5 вересня через загрозу російських ударних БПЛА у низці областей України оголошена повітряна тривога.

Фото: 126 окрема бригада територіальної оборони

Сили ППО вночі знищили 27 ворожих «Шахедів»

Джерело: ukrinform.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua