ЗСУ натякнули, як відбувається підготовка до злету БПЛА-камікадзе для ударів по РФ

06 вересня 2024 р. 11:59

06 вересня 2024 р. 11:59


Генеральний штаб ЗСУ опублікував повідомлення, в якому йдеться про підбиття підсумків бойової роботи наших підрозділів безпілотних ударних систем. А до цього повідомлення були прикріплені деякі фотографії, які можна вважати натяком по темі, як відбувається підготовка до злету наших далекобійних дронів-камікадзе, котрі використовуються для ударів по території Російської Федерації.

Загалом зазначається, що це підбиття підсумків відбувалось у закритому форматі відеоконференцзв'язку, і що там загалом проводився аналіз ефективності застосування безпілотних систем у відсічі російським окупантам.

При цьому там наводяться слова командувача Сил безпілотних систем ЗСУ полковника Вадима Сухаревського, Сили оборони про те, що за серпень 2024 року інтенсивність використання fpv-дронів з нашої сторони на фронті збільшилося на 25%, якщо порівнювати з аналогічним показником червня 2024 року.

"В ході зазначеної наради також заслухано представників усіх видів та родів військ стосовно особливостей застосування та перспективрозвитку безпілотних систем. Визначено завдання щодо нарощування спроможностей за цим напрямком", - наводиться загальний підсумок результатів зустрічі.

Водночас, якщо звернемо увагу на фотографії, що ілюструють процес підготовки далекобійних БПЛА-камікадзе для злету при ударах по російській території, то можемо зауважити наступне.

ЗСУ натякнули, як відбувається підготовка до злету БПЛА-камікадзе для ударів по РФ

Підготовка до старту відбувається у нічний час, або ближче до світанку. При цьому сам процес запуску відбувається на імпровізованих стартових майданчиках, якими по суті є просто ділянки автодоріг з малоінтенсивним рухом у темну пору доби.

Ймовірно, при масованих нальотах на критичну інфраструктуру РФ для старту можуть використовуватись навіть одразу кілька десятків таких стартових майданчиків. Оскільки на наведених фото ми можемо бачити лише кілька БПЛА на одній стартовій локації.

При цьому певною інтригою лишається те, чи застосовується якась додаткова апаратура управління при старті дронів, такі деталі на цих фотографії "засвічені" не були.

ЗСУ натякнули, як відбувається підготовка до злету БПЛА-камікадзе для ударів по РФ

Джерело: defence-ua.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua