Президент розповів про втрати росії на Курщині

06 вересня 2024 р. 12:23

06 вересня 2024 р. 12:23


Сьогодні рівно місяць від початку нашої операції в Курській області росії. Це прикордоння, з якого путін готувався поширити війну на українську територію.

На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час 24-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн»

За словами глави держави, путін намагався розпочати нову офензиву проти нашого міста Суми.

«Ми перевернули гру і витискаємо війну на територію росії завдяки нашому контрнаступу. Сьогодні ми контролюємо територію у понад 1300 квадратних кілометрів Курської області», — наголосив Президент.

Він зауважив, що це включає зокрема понад сотню самих пунктів. Значна частина цієї території була просто покинута російськими військами. Вони просто втекли, коли побачили наближення наших військ.

«Значна частина території була взята під контролем нашими Силами у боях. Станом на зараз, протягом першого місяця нашої операції, російські війська втратили приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими лише у Курській області», — зауважив Президент.

Також десятки тисяч російських військ були знищені в інших зонах бойових дій.

Завдяки нашим діям зараз немає жодної загрози, що росія розпочне нову офензиву на нашу територію проти міста Суми. Як це було у травні, коли путін розпочав наступ проти нашого Харкова.

Як повідомляла АрміяInform, Президент України Володимир Зеленський прибув на авіабазу «Рамштайн» для участі в засіданні Контактної групи з питань оборони України.

Президент розповів про втрати росії на Курщині

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua