Пентагон анонсував новий пакет військової підтримки Україні: на яку суму допомога

06 вересня 2024 р. 12:33

06 вересня 2024 р. 12:33


У п’ятницю, 6 вересня, президент США Джо Байден оголосить про надання нового пакета військової допомоги Україні . Йдеться про озброєння на суму 220 мільйонів доларів.

Про це повідомив під час вступного слова очільник Пентагона Ллойд Остін на засіданні "Рамштайну".

"Мені приємно повідомити, що сьогодні президент Байден оголосить про додатковий пакет допомоги Україні в розмірі 250 мільйонів доларів. Це збільшить можливості для задоволення потреб України, які зростають" , — заявив він.

До речі, після завершення "Рамштайну" партнери оголосять про нові пакети військової допомоги для України, це стосується й США.

Сьогодні проходить нове засідання у форматі "Рамштайн". Це вже 24 за рахунком зустріч Контактної групи з питань оборони України. Особливістю цього засідання є те, що в ньому бере безпосередню участь український президент Володимир Зеленський, який уже виступив з промовою.

Цього разу союзники сфокусують свою увагу, зокрема, на темах посилення можливостей протиповітряної оборони України.

Відомо, що після засідання Контактної групи Зеленський зустрінеться з міністрами оборони США та Німеччини Ллойдом Остіном і Борисом Пісторіусом, окремо проведе переговори з канцлером Олафом Шольцом.

Нагадаємо, український президент під час свого виступу розповів, що Росія втратила шість тисяч солдатів убитими та пораненими за місяць операції Збройних сил України в Курській області. Зараз під контролем українських сил перебуває приблизно 1 300 квадратних кілометрів території Росії.

Пентагон анонсував новий пакет військової підтримки Україні: на яку суму допомога

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua